The Psychotherapeutic Sincerity - Santino Tested, Mother Approved.

Terapi är bäst

Posted Sept. 30, 2016, 7:59 p.m. By santino Tags: Familj

Tips till alla där ute
Nu tänker jag komma med ett tips till alla där ute. Gå i samtalsterapi! Det är jättebra faktiskt. Jag var tidigare en total motståndare till allt som hade med terapi och psykologer att göra. Men efter det att jag och min man har börjat gå i parterapi har vårat äktenskap blivit så mycket bättre, det har verkligen gjort underverk. Det var självklart min man (som lika gärna skulle kunna vara nån slags psykolog, så lugn och metodisk han är) som övertalade mig att gå på första tiden. Det var inte så att vi hade jättestora problem eller så utan han ville bara testa någon gång sådär. Men vi klickade så bra med terapeuten och nu såhär ett år efter att vi började så inser vi båda att vi egentligen hade rätt stora problem med kommunikationen. 

Det är hur intressant som helst att gå i terapi faktiskt, man lär sig mycket om sig själv men också (om man går i parterapi) om sin partner. Det är så mycket som jag har lärt mig om min man och hur han tänker och känner för olika saker som jag inte alls hade någon aning om. Och jag tror att det är eftersom att han inte riktigt visste det heller. Han har ju också kommit fram till olika insikter eftersom liksom. Vi båda har kommit mer i kontakt med oss själva och lärt oss att sätta ord på vad vi tänker och känner, vilket vi verkligen har haft nytta av detta senaste året, och också kommer ha nytta av i resten av vårat äktenskap.  

Jag har sett senaste tiden att det är många kändisar som har börjat gå i parterapi också, och det är bra att det kommer ut eftersom att det inte är något att skämmas för. Gå i terapi!